Pravila ZASEBNOSTI (EU)

Politika piškotkov (EU)

Ta izjava o piškotkih je bila nazadnje posodobljena 20. 11. 2019 in velja za državljane Evropskega gospodarskega prostora.

1. Uvod

Naše spletno mesto http://wook.si (v nadaljevanju: “spletna stran”) uporablja piškotke in druge povezane tehnologije (za udobje so vse tehnologije imenovane “piškotki”). Piškotke dajo tudi tretje osebe, s katerimi smo sodelovali. V spodnjem dokumentu vas obveščamo o uporabi piškotkov na naši spletni strani.

2 Kaj so piškotki

Piškotki so datoteke, katere Wook.si shrani na v vaš brskalnik. Potem, ko pozneje spet obiščete naše spletno mesto, si brskalnik lahko ogleda to datoteko in si zapomni, kaj je v njej postavilo. Piškotek običajno vsebuje podatke, kot so vaše uporabniško ime, izdelke, ki ste si jih ogledali, in kakšne možnosti ste izbrali na spletnem mestu.

3 Kaj so skripte?

Skripta je del programske kode, ki se uporablja za pravilno in interaktivno delovanje našega spletnega mesta. Ta koda se izvrši na našem strežniku ali v vaši napravi.

4 Kaj je spletni splet?

Spletni svetilnik (ali oznaka pikslov) je majhen, neviden del besedila ali slike na spletnem mestu, ki se uporablja za spremljanje prometa na spletnem mestu. Da bi to naredili, se z uporabo spletnih svetilnikov hranijo različni podatki o vas.

5 Soglasje

Ko prvič obiščete našo spletno stran, vam pokažemo pojavno okno z razlago o piškotkih. Takoj, ko kliknete »V redu«, se strinjate z nami z uporabo vseh piškotkov in vtičnikov, kot je opisano v pojavnem oknu in tej izjavi o piškotkih. Uporaba piškotkov lahko onemogočite prek svojega brskalnika, vendar upoštevajte, da naše spletno mesto morda ne deluje več pravilno.

6 Tretje osebe

O uporabi piškotkov smo sklenili dogovore z drugimi podjetji, ki piškotke postavljajo. Vendar ne moremo zagotoviti, da te tretje osebe z osebnimi podatki ravnajo zanesljivo ali varno. Pogodbenice, kot je Google, se štejejo za neodvisne upravljavce podatkov v smislu Splošne uredbe o varstvu podatkov. Priporočamo, da preberete izjave o zasebnosti teh podjetij.

7 piškotki

7.1 Tehnični ali funkcionalni piškotki

Nekateri piškotki zagotavljajo, da določeni deli spletnega mesta delujejo pravilno in da so vaše uporabniške nastavitve še vedno znane. Z namestitvijo funkcionalnih piškotkov vam olajšamo obisk naše spletne strani. Tako vam ob obisku naše spletne strani ni treba večkrat vnašati istih podatkov in na primer predmeti ostanejo v nakupovalni košarici, dokler jih ne plačate. Te piškotke lahko postavimo brez vašega soglasja.

7.2 Analitični piškotki

Za optimizacijo izkušnje spletnega mesta za naše uporabnike uporabljamo analitične piškotke. S temi analitičnimi piškotki dobimo vpogled v uporabo naše spletne strani. Prosimo za vaše dovoljenje za namestitev analitičnih piškotkov.

7.3 Oglaševalski piškotki

Na tej spletni strani uporabljamo oglaševalske piškotke, ki nam omogočajo prilagajanje oglasov za vas in mi (in tretje osebe) pridobimo vpogled v rezultate kampanje. To se zgodi na podlagi profila, ki ga ustvarimo na podlagi vašega klika in brskanja po http://wook.si in zunaj njega. S temi piškotki ste kot obiskovalec spletnega mesta povezani z edinstvenim ID-jem, zato istega oglasa ne vidite več kot enkrat.

Ker so ti piškotki označeni kot piškotki za sledenje, prosimo za vaše dovoljenje, da jih postavite.

7.4 Gumbi socialnih medijev

Na našem spletnem mestu smo vključili gumbe za Facebook in Instagram za promocijo spletnih strani (npr. “Kot”, “pin”) ali skupno rabo (npr. “Tweet”) na družbenih omrežjih, kot sta Facebook in Instagram. Ti gumbi delujejo s pomočjo kosov kode, ki prihajajo iz samih Facebooka in Instagrama. Ta koda umesti piškotke. Ti gumbi družabnih medijev lahko tudi shranijo in obdelujejo določene informacije, tako da se vam lahko prikaže prilagojeni oglas.

Preberite izjavo o zasebnosti teh družbenih omrežij (ki se lahko redno spreminjajo), če želite prebrati, kaj počnejo z vašimi (osebnimi) podatki, ki jih obdelujejo s pomočjo teh piškotkov. Pridobljeni podatki so čim bolj anonimizirani. Facebook in Instagram se nahajata v ZDA.

8 Postavljeni piškotki
MailChimp
Namen: piškotek se uporablja za spremljanje prijav na glasilo.
Zadrževalno obdobje: 365 dni
Opis: Ti piškotki se uporabljajo za spremljanje prijav na e-novice in e-poštnih sporočil ob nakupu, Mailchimp pa s piškotki shranjuje podatke, ujete iz uporabniškega vnosa za namene ponovnega trženja.

Skupna raba imen
mailchimp_landing_site, mailchimp.cart.current_email, mailchimp.cart.previous_email, mailchimp_user_email, mailchimp_user_previous_email, mailchimp_cart_current_email, mailchimp_cart_previous_email Izjava o zasebnosti
Prehod za plačila s črtami
Namen: Preprečevanje goljufij
Obdobje hrambe:
Opis: Stripe uporablja piškotke za preprečevanje goljufij
Skupna raba imen
__stripe_mid, __stripe_sid Izjava o zasebnosti

JetPack
Namen:
Obdobje hrambe:
Opis:
Skupna raba imen
tk_tc, tk_qs, tk_ai, jetpackState izjava o zasebnosti

Facebook
Namen: Prilagojeni oglasi
Obdobje hrambe: 1 leto
Opis: Facebook uporablja piškotke za ciljanje uporabnikov s prilagojenimi oglasi
Skupna raba imen
fbm_, actppresence, sb, csm, c_use

Google Analytics
Namen: Statistika
Obdobje hrambe: 2 leti
Opis: Statistika ogledov spletne strani

__utma    __utmb    __utmc    __utmt    __utmz