Vaje z elastiko za noge, zadnjico in trebuh – 15 minutna vadba, ki jo lahko izvajate kjerkoli

Imate dodatnih 15 minut, medtem ko se kuha kosilo? Ali pa imate morda nekaj prostega časa za hiter trening med aktivnostmi na počitnicah? Ne glede na to kakšna je vaša situacija, 15 minut se vedno najde.

Zato zagrabite vaše elastike za vadbo in začnite z vadbo! Za pomoč naj vam bodo spodnje vaje za noge, zadnjico in trebuh, ki vam bodo vzele pičlih 15 minut, izvajate jih pa lahko kjerkoli in kadarkoli. Vseh 5 vaj ponovite 2-krat, z vmesnim 2 minutnim počitkom.

1. Stoječe brce nazaj (Standing Kick Backs)

1. Elastiko namestite tik nad kolena. Stojte z rahlo pokrčenimi koleni in napetim jedrom. Težo telesa prestavite na levo nogo, desno nogo pa postavite nazaj tako, da se s prstmi dotikate tal in napnete vadbeni trak. Za ravnotežje se lahko uprete z rokami na steno ali stol.

2. Z desno nogo brcnite nazaj, zadržite položaj za 2-3 sekunde in jo nato vrnite nazaj tako, da se s prsti dotaknete tal. Ponovite 10-15x in nato zamenjajte nogi. Pazite, da pri izvedbi ne rotirate bokov, le ti morajo biti ves čas usmerjeni naprej.

2. Jumping Jacks

1. Elastiko namestite tik nad gležnje. Postavite se v blag počep (rahlo upognjena kolena).

2. Skočite z nogami narazen in nato nazaj skupaj (1 ponovitev). Ponovite 10-15x. Pazite, da kolena ves čas potiskate navzven in pristajate nežno na prste.

3. Hidrant (Fire Hydrants)

1.  Vadbeni trak namestite tik nad koleni. Namestite se na vse štiri – dlani poravnajte pod ramena in kolena pod boke. Pokrčeno nogo dvignite rahlo od tal.

2. Dvignjeno nogo potisnite na stran, tako da obdržite pravi kot v kolenu. Pazite, da so boki fiksirani in da pri dvigu ne rotirate celotnega telesa. Spustite nogo in ponovite 10-15x.

4. Navaden Hip Bridge

1.  Elastiko za vadbo namestite na stegna tik nad koleni. Ulezite se na hrbet in upognite kolena za 45 stopinj. Podplati naj bodo ravno na tleh v širini bokov, roke pa naj bodo udobno ob telesu. Hrbet je raven in se prilega podlagi. Pazite, da so kolena ves čas obrnjena rahlo navzven.

2. Dvignite boke proti stropu in stisnite ritne mišice. Na najvišji točki zadržite za 2-3 sekunde, vrnite v začetni položaj ter ponovite 10-15x in zamenjajte nogi.

5. Zavit izpadni korak (Curtsy Lunge)

1. Vadbeno elastiko namestite nad kolena. Noge postavite v širino bokov. Koleno na fiksirani nogi naj bo vedno v smeri stopala in nikakor ne navznoter. Teža telesa naj bo na fiksirani nogi. Stopite z levo nogo nazaj, za desno nogo, tako da je levo koleno in podplat leve noge v isti ravnini kot desna noga.

2. Spustite levo koleno tako, da se koleno skoraj dotakne tal, zadržite 2-3 sekunde in se vrnite v začetni položaj. Ponovite 10-15x in zamenjajte nogi.

Bi radi še kakšno idejo več za vaje z elastiko?

Zato obstaja naš priročnik, ki ga prejmete BREZPLAČNO pri nakupu 3v1 seta Fitband, kjer so vključene 3 različne elastike za vadbo. Priročnik vsebuje 6 sklopov po 5 vaj, kar pomeni skupno 30 različnih vaj.

Večina ljudi verjame, da je dvigovanje uteži ali ekstremno naporni treningi, edini način za doseganje rezultatov. Vadba s suspenzijskimi trakovi (ali trx trakovi) je metoda vadbe, ki izboljšuje celotno telesno moč, vašo stabilnost in ravnotežje ter prožnost, kot tudi zdravje srca in ožilja.

Plantarni fasciitis je vnetje tetive stopalnega loka, ki običajno boli tako močno, da težko hodimo ali stojimio in niti ne pomislimo na tek. Ali nam kompresijske nogavice lahko kako pomagajo?

Plantarni fasciitis je vnetje tetive stopalnega loka, ki običajno boli tako močno, da težko hodimo ali stojimio in niti ne pomislimo na tek. Ali nam kompresijske nogavice lahko kako pomagajo?

Kardiovaskularna vadba je vadba, kjer je cilj, da dvignete svoj srčni utrip. Čeprav kardio vadbo nekateri ljudje uporabljajo samo za hujšanje, ima le ta tudi druge koristi.