Odpravimo vsakdanje bolečine z masažno pištolo – 4. Prsni koš in ramena

  • Ste vedeli, da napetosti v prsnem košu in slaba pozicija ramen, povzročajo bolečine v vratu
  • Kako izboljšati zakrčenost sprednjih prsnih mišic? 
  • Kako pravilno odpraviti “vozle” z masažno pištolo?

Vrat stoji na naši prsni hrbtenici in je neposredno odvisen od položaja ramen in prsnega koša. Z našo nepravilno držo, pa prisilimo vrat v “skrajšan” položaj in so tako mišice na vratu stalno napete. V videu še kako, z masažno pištolo, zmasirati ramena in prsni koš, da zmanjšamo vse te napetosti.

Play Video

V kineziološkem centru Kinvital v vsakodnevnem delu uporabljajo masažne pištole WookVibe®, zato smo skupaj pripravili video serijo, v kateri vam bosta Jure Gubanc (mehanik hrbta) in fizioterapevtka Ana Božič, svetovala kako se zmasirati z masažnimi pištolami WookVibe®, da se znebite tistih bolečin, s katerimi se danes ljudje največkrat srečujejo. 

WOOKVIBE® ELITE

WOOKVIBE® PLUS

WOOKVIBE® NANO

Tendinitis ahilove tetive ali pa bolečina v ahilovi tetivi je poškodba, ki se pojavi, ko se ta tetiva vname, kar povzroči bolečino v peti. Kako le to preprečiti ali pa zdraviti?

Sklepi imajo ključno vlogo pri delovanju našega telesa, zato je pomembno, da jih zaščitimo in jih ohranimo zdrave. Vas zanima kako?

Nekateri športniki trpijo zaradi nezdrave, kompulzivne odvisnosti od vadbe. Ta se lahko pojavi iz različnih razlogov, vključno z obsedenostjo s popolnostjo, rezultati, izogibanjem drugim vidikom življenja in občutkom zasvojenosti s fiziološkimi spremembami, ki jih povzroča vadba.

Počitek in okrevanje sta bistvena dela vsake vadbene rutine. Vaša rutina okrevanja po vadbi močno vpliva na vaše rezultate in športno uspešnost ter vam omogoča veliko bolj učinkovit trening. Na žalost večina ljudi nima nikakršnega načrta ali rutine za uspešno okrevanje po vadbi.