Odpravimo vsakdanje bolečine z masažno pištolo – 5. Rebra in spodnji del hrbta

  • Ste vedeli, da drža in sključenost lahko poslabšata kapaciteto dihanja?
  • Kako izboljšati dihanje s pomočjo masažne pištole?
  • Katere mišice naj si masiram, da zmanjšam bolečine v spodnjem delu hrbta

Sključenost in drža lahko poslabšata kapaciteto vašega dihanja in zato so lahko katerakoli vadba, hoja v stopnice ali tudi nekaj preprostega kot sprehod, zelo oteženi. V videu pa še katere mišice je potrebno zmasirati, da si olajšamo bolečine v spodnjem delu hrbta.  

Play Video

V kineziološkem centru Kinvital v vsakodnevnem delu uporabljajo masažne pištole WookVibe®, zato smo skupaj pripravili video serijo, v kateri vam bosta Jure Gubanc (mehanik hrbta) in fizioterapevtka Ana Božič, svetovala kako se zmasirati z masažnimi pištolami WookVibe®, da se znebite tistih bolečin, s katerimi se danes ljudje največkrat srečujejo. 

WOOKVIBE® ELITE

WOOKVIBE® PLUS

WOOKVIBE® NANO

Tendinitis ahilove tetive ali pa bolečina v ahilovi tetivi je poškodba, ki se pojavi, ko se ta tetiva vname, kar povzroči bolečino v peti. Kako le to preprečiti ali pa zdraviti?

Sklepi imajo ključno vlogo pri delovanju našega telesa, zato je pomembno, da jih zaščitimo in jih ohranimo zdrave. Vas zanima kako?

Nekateri športniki trpijo zaradi nezdrave, kompulzivne odvisnosti od vadbe. Ta se lahko pojavi iz različnih razlogov, vključno z obsedenostjo s popolnostjo, rezultati, izogibanjem drugim vidikom življenja in občutkom zasvojenosti s fiziološkimi spremembami, ki jih povzroča vadba.

Počitek in okrevanje sta bistvena dela vsake vadbene rutine. Vaša rutina okrevanja po vadbi močno vpliva na vaše rezultate in športno uspešnost ter vam omogoča veliko bolj učinkovit trening. Na žalost večina ljudi nima nikakršnega načrta ali rutine za uspešno okrevanje po vadbi.